top of page
wow_banner_fekvo_szoveg_v2.png

KISFALUDY SZÁLLÁSHELYFEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ – PANZIÓK FEJLESZTÉSE KERETÉBEN

 

„BASALTINA  Panzió Fejlesztés Gasztro - Ederics ”

  • a Kedvezményezett neve: Gastro – Ederics Kft.

  • a pályázat azonosítója: TFC-1-1-1-2017-2018-00574

  • a szerződött támogatás összege: 26 350 695 Ft

  • a támogatás mértéke (%-ban): 70%

A TÁMOGATOTT PROJEKT TARTALMÁNAK RÖVID BEMUTATÁSA:

A Basaltina Panzió Balatonederics központjában /8312 Balatonederics, Kossuth Lajos u.63/ található. Balatonederics község kiemelkedően szép természeti környezettel rendelkező település. 

Jelen fejlesztés fő célja a Basaltina panzió általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése. A projekt keretében a panzió meglévő 8 szobájának belső átalakításával, valamint a panzió közösségi tereinek fejlesztésével, új egységes arculat kialakításával, valamint a panzió szolgáltatásainak turisztikai fejlesztése olyan szolgáltatásokkal, amelyek a szezonon túl is lehetővé teszik a turisták számára hazánk egyik legnépszerűbb és legismertebb desztinációjában a kikapcsolódást, az élményekben gazdag időtöltést. A fejlesztés megvalósítását és fenntartását számos együttműködő partner segíti.

A projekt szervesen illeszkedik a balatoni turisztikai fejlesztések láncolatába, a pályázati kiírásban megfogalmazott elvárásokhoz, szélesíti a jelenlegi turisztikai kínálatot, valamint hozzájárul a Balatonedericsi turizmus fejlődéséhez.

A szolgáltatás és infrastruktúra együttes fejlesztése képes növelni a desztinációban eltöltött időt, az elköltött jövedelmeket, valamint a vendégszámot. Összességében megállapítható, hogy az egyes elemek együttes megvalósításával – szinergikus hatásuk miatt – nagyobb eredmény érhető el, ezért a fejlesztéseket ennek mentén terveztük.

A projekt keretein belül az alábbi tevékenységek megvalósulását tervezzük:

1. Szobák és közösségi terek belső átalakítása: A meglévő szálláshelyek és közösségi terek színvonalának emelése érdekében 8 vendégszoba és a panzió közös tereinek megújításával egységes, komfortosabb környezetben tudjuk fogadni vendégeinket. A szállóvendégek kényelmét és elégedettségét szolgáló bútorok és eszközök beszerzését tervezzük.

2. A szálláshely épületében működő étterem fejlesztése: Nagyon fontosnak tartjuk, hogy vendégeink ne csak átutazó, hanem a panzióban több éjszakát eltöltő vendégek legyenek. Ennek egyik fontos eleme, hogy megfelelő színvonalú étkezést tudjunk biztosítani, ezért a projekt keretében a konyha felszereltségének fejlesztését, valamint a panzió célcsoportjára jellemző egészségtudatos étkezési szokásoknak megfelelő fejlesztések elvégzését is.

3. A panzió telekhatárán belül található udvaron a szálló vendégek számára kialakítunk egy pihenő teret, melyhez a megfelelő eszközök beszerzését szintén a projekt keretein belül tervezzük.

4. Szolgáltatás fejlesztés: A vendégek számára kidolgoztunk több helyben maradást ösztönző, valamint a panzió célcsoportjainak speciális igényeit kiszolgáló szolgáltatásfejlesztést is. Ilyen például a gyermekfoglalkoztató sarok, a közösségi sütési lehetőség stb. Ezen szolgáltatások elindításához szükséges eszközök és szolgáltatások is jelen projekt keretében kerülnek megvalósításra.

A fejlesztésnek köszönhetően az eddigi 20 százalékos kihasználtság 50 százalékra növekedésével, valamint a szolgáltatásfejlesztéssel elérhető plusz bevételek által, a panzió hosszú távon gazdaságosan működő és fenntartható vállalkozássá válik, új munkahelyet teremt, valamint a partneri együttműködéseknek köszönhetően, a panzió egész évben biztosítani tudja a vendégek magas színvonalú kiszolgálását.

 

Nagy örömünkre a sikeres felújítás segítségével kiérdemeltük a 4 csillagos panzióminősítést.

A támogatott projekt befejezési időpontja: 2020.09.20.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

wow_banner_fekvo_szoveg_v2.png
bottom of page